Mansikka-raparperi rahkapiirakka

Joskus meillä kaikilla on stressaavia päiviä. Hyvän rahkapiirakan tekeminen voi pelastaa sinun päiväsi.

Mansikka-raparperi rahkapiirakka

Category: Rahkapiirakka

Mansikka-raparperi rahkapiirakka

Ainesosat

    Pohja
  • 100g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl 1 grahamjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
    Täyte
  • 200g rahkaa
  • ½ vaniljatanko
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 muna
  • n. 200 g raparperia
  • n. 200 g mansikoita

Ohje

  • Laita uuni lämpiämään 200⁰C
  • Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään (vehnäjauhot, grahamjauhot ja leivinjauhe)
  • Sulata voi ja vatkaa sokeri voin joukkoon
  • Lisää muna ja sekoita kunnolla
  • Lisää kuivat aineet joukkoon
  • Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
  • Levitä raparperit ja mansikat taikinan päälle ja lisää sokeria
  • Sekoita täytteen aineet keskenään, eli rahka, vaniljatangosta poistetut siemenet, sokeri ja muna. Sekoita hyvin.
  • Lisää täyte mansikoiden ja raparperien päälle tasaisesti.
  • Paista uunissa n. 30 minuuttia.
  • Jos piirakan reunat alkavat tummua liian aikaisin, laita folio piirakan päälle kesken paiston
  • Anna piirakan vetäytyä hyvin paistamisen jälkeen folion alla
https://rahkapiirakka.fi/mansikka-raparperi-rahkapiirakka/

Alkuperäinen resepti löytyy täältä:

uusi-ihana-elama.blogspot.fi/2014/01/mansikka-raparperi-rahkapiirakka.html

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.