Mikon rahkamustikkapiirakka

Teen usein rahkapiirakkaa jälkiruuaksi, koska se on täyttävä, maistuva ja helppo toteuttaa.   

Mikon rahkamustikkapiirakka

Category: Rahkapiirakka

Mikon rahkamustikkapiirakka

Ainesosat

    Pohja:
  • 100 g sulatettua voita
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Nokare voita voiteluun
    Täyte:
  • 1 dl maitoa
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 tl sitruunan tai limetin kuorta raastettuna
  • 1 muna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (1 rkl perunajauhoja)
  • 200 g (pakaste)mustikoita

Ohje

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Vatkaa kevyesti muna, sokeri ja sula voi sekaisin kulhossa. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos sekoittaen munaseokseen. Seos on melko pehmeää, joten laita se jääkaappiin hetkeksi odottamaan ja kiinteytymään.
  • Sekoita sillävälin täytteen ainekset keskenään ilman mustikoita. Laita jäiset mustikat kulhoon ja sekoita joukkoon perunajauho. (Mikäli käytät tuoreita mustikoita, ei perunajauhotusta tarvita).
  • Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun vuoan pohjalle ja reunoille n. 3-5 mm kerrokseksi.
  • Levitä vielä jäiset ja jauhotetut mustikat pohjalle ja kaada rahkatäyte päälle.
  • Paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Kannattaa tarkkailla paistoa, ettei reuna pääse palamaan.
  • Ota uunista ja anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
https://rahkapiirakka.fi/mikon-rahkamustikkapiirakka/

Alkuperäinen resepti löytyy täältä:

kulinaari.blogspot.fi/2015/06/maailman-paras-mikon.html

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.