Omena rahkapiirakka

Ystäväni sanovat, että rahkapiirakan tekeminen on liian vaikeaa, mutta tämä resepti on helpoin, jonka löytää netistä.

Omena rahkapiirakka

Category: Rahkapiirakka

Omena rahkapiirakka

Vielä ei ole vastaan tullut Omena-ansan voittanutta, vaikka äidin omenapiirakka hyväksi kakkoseksi pääseekin. Nyt kuitenkin nappasin Sumin sörsseleistä tämän hyvältä kuulostaneen reseptin, jossa omenapiirakkaa oli tuunattu ihanasti valkosuklaalla. Herkkua, mutta vielä parempaa voisin kuvitella tulevan valkosuklaalla tuunatusta marjapiirakasta >^.^<

Ainesosat

    Pohja:
  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl (kaura)leseitä
  • 1 tl leivinjauhetta
    Täyte:
  • 1 prk omena-kanelirahkaa (rahka+omenasose+kanelisokeri)
  • n. 10-15 palaa Pandan valkosuklaata
  • 1 kananmuna
  • omenaviipaleita (mulla tässä 200-250 g)
  • Pinnalle kanelisokeria (kanelia + sokeria)

Ohje

  • Paistaminen 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  • Voitele piirakkavuoka (n. 26 cm).
  • Sulata voi. Sekoita kaikki pohjan aineet tasaiseksi taikinaksi.
  • Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  • Kuori ja viipaloi omenat (mun omenani tässä pakastimesta valmiiksi pilkottuna). Pilko suklaa (suklaa saa jäädä melko isoksikin palaksi)
  • Asettele omenaviipaleet pohjan päälle.
  • Sekoita omena-kanelirahka ja kananmuna keskenään, sekoita joukkoon valkosuklaamuru.
  • Kaada täytemössö omenoiden päälle, tasoita.
  • Ripottele pinnalle kaneli-sokeria.
  • Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
https://rahkapiirakka.fi/omena-rahkapiirakka/

Alkuperäinen resepti löytyy täältä:

miumaumaukas.blogspot.fi/2011/11/nopea-omena-rahkapiirakka.html

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.