Perinteinen rahkapiirakka

Hei rakkaat ystävät! Katsokaa tätä mahtavaa reseptiä.

Perinteinen rahkapiirakka

Category: Piirakka

Perinteinen rahkapiirakka

Pullataikinapohjaan leivottu, ananaspaloilla kruunattu rahkapiirakka on pääsiäisleivonnaisista suosikkini. Otin varaslähdön pääsiäiseen ja työnsin näppini jo hyvissä ajoin pullataikinaan.

Ainesosat

    Ullataikinapohja:
  • 2,5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • 0,5 tl suolaa
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g huoneenlämpöistä voita
    Rahkatäyte:
  • 500 g maitorahkaa
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • puolikkaan (luomu)sitruunan kuori ja mehu
  • 2 prk (à 140 g) ananaspaloja

Ohje

  • Valmista ensin pullataikina: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan hiiva.
  • Lisää sokeri, kardemumma ja kananmuna.
  • Lisää sekaan vähitellen jauhoja. Käytä aluksi apuna puukapustaa, sitten nyrkkejä tai yleiskonetta. Alusta taikinaa yhteensä kymmenkunta minuuttia.
  • Lisää alustamisen loppuvaiheessa voi ja suola. Kohota taikina liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  • Kumoa taikina kevyesti jauhoitetulle leivinlaudalle tai pöydälle.
  • Kauli taikinasta hieman uunipeltiä suurempi suorakaide.
  • Nosta taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
  • Nosta taikinaa pellin reunoille ja halutessasi voit taittaa reunoista hieman paksummat.
  • Peitä pelti leivinliinalla ja anna kohota vedottomassa paikassa puolisen tuntia.
  • Valmista rahkatäyte: Riko kananmunat kulhoon ja vispaa niiden rakenne rikki.
  • Ota kananmunista talteen noin 1 rkl piirakan reunojen voitelua varten.
  • Lisää munien sekaan rahka, sokeri ja vaniljasokeri.
  • Lisää sekaan myös raastettu sitruunankuori sekä sitruunamehu.
  • Levitä täyte kohonneen piirakkapohjan päälle.
  • Painele täytteen päälle ananaspaloja.
  • Voitele piirakan reunat.
  • Paista rahkapiirakkaa 180-asteisessa uunissa keskitasolla noin 35 minuuttia tai kunnes se on kypsä.
https://rahkapiirakka.fi/perinteinen-rahkapiirakka/

Alkuperäinen resepti löytyy täältä:

vatsasekaisinkilinkolin.blogspot.fi/2016/03/perinteinen-rahkapiirakka.html

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.