Persikka rahkapiirakka

Keltaiset persikanpuolikkaat tuovat väriä ja raikasta keväistä fiilistä rahkapiirakkaan.
Persikka rahkapiirakka

Category: Rahkapiirakka

Servings: 12

Persikka rahkapiirakka

Ainesosat

  • 1 pkt n. 400 g valmista kaura-muropiirakkapohjaa
  • katso myös itsevalmistettavia piirakkapohjareseptejä Ruokala.netin sivuilta
    Täyte:
  • 1 prk
  • (250 g) maitorahkaa
  • 2 kananmunaa keltuainen ja valkuainen eroteltuna
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 tl sitruunan kuorta
  • n. 10 kpl persikan tai aprikoosinpuolikkaita säilykkeenä

Ohje

  • Painele sulanut piirakkapohja kakku- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  • Sekoita keltaiset maitorahkaa ja mausta seos vanilja- ja tomusokerilla sekä sitruunankuorella. Vaahdota valkuainen ja pyöritä se täytteen joukkoon.
  • Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle. Valuta säilykehedelmistä neste pois. Nostele hedelmät rahkatäytteen päälle.
  • Kuumenna uuni 180 asteeseen. Jos haluat, että piirakka ei tummu päältä, vuoraa pinta foliolla tai peitä silikonisella kannella. Paista piirakkaa noin 40-45 min.
  • Jätä folion ja täytteen väliin runsaasti ilmaa ja kääri folion reunat tiiviisti vuoan alle. Näin folio ei osu täytteeseen ja pinta pysyy kauniina.

Nutrition Facts

Persikka rahkapiirakka

Serves 1 pala

Amount Per Serving
Calories 186kcal
% Daily Value*
Total Fat 0
Saturated Fat 0
Trans Fat
Cholesterol 0
Sodium 0
Total Carbohydrate 0
Dietary Fiber 0
Sugars
Protein
Vitamin A Vitamin C
Calcium Iron

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs.

https://rahkapiirakka.fi/persikka-rahkapiirakka/
Alkuperäinen resepti löytyy täältä:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.