Raikas rahkapiirakka

Kun haluat tehdä perheellesi jotain hyvää ja nopeaa, kokeile tätä helppoa ja maistuvaa rahkapiirakan reseptiä.

Raikas rahkapiirakka

Category: Rahkapiirakka

Raikas rahkapiirakka

Ahhh nyt ollaan perinteiden äärellä! Rahkapiirakka kuuluu pääsiäiseen, vaikka se saattaa näyttää vähän tylsältä mahtavien pääsiäiskakkujen vierellä. Ja voi, että tämä on hyvää! Meillä meni heti kerralla puoli piirakkaa, vaikka tarjolla oli muitakin jälkiruokia. Vadelmat piristävät ihanasti makeaa rahkatäytettä ja tuovat väriä tähän raikkaaseen perinneherkkuun. Paistoin tarkotuksella piirakan pintaa hieman enemmän, jotta piirakka ei jäisi vaalean kalpeaksi. Nyt taidan käydä hakemassa vielä yhden palan! Tässä teille helppoakin helpompi ohje.

Ainesosat

    Muropohja:
  • 100g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus vaniljasokeria
  • Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
  • Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
  • Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhojen kanssa.
  • Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon.
  • Levitä taikina piirakkavuokaan.
    Täyte:
  • 200g sitruunarahkaa
  • 200g vaniljarahkaa
  • 1 dl kermaa
  • 3 kananmunaa
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl sitruunankuoriraastetta (Dr. Oetker)
  • vadelmia

Ohje

  • Mittaa kaikki täytteet kulhoon ja vatkaa sekaisin (paitsi vadelmat).
  • Kaada täyte muropohjan päälle.
  • Asettele vadelmat täytteen päälle.
  • Paista piirakka uunin keskitasolla 200 asteessa noin 35-40 minuuttia.
  • (Vinkki! Halusin omaan piirakkaani hiemän väriä, joten käänsin viimeisillä minuuteilla ylälämmön päälle)
https://rahkapiirakka.fi/raikas-rahkapiirakka/

Alkuperäinen resepti löytyy täältä:

anninuunissa.fi/raikas-rahkapiirakka

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.