Raparperi piirakka

Oletko väsynyt? Tämä resepti voi tuoda takaisin vanhan energiatasosi.

Raparperi piirakka

Category: Rahkapiirakka

Raparperi piirakka

Ainesosat

    Pohja:
  • 150 g margariinia tai voita
  • 1 dl soleria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
    Voiteluun:
  • Rasvaa ja korppujauhoja
    Pinnalle:
  • n. 5dl raparperinpaloja (=2 isoa vartta)
  • 1 prk (2 dl) kermaviilia
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 tl vanilliinisokeria

Ohje

  • Leikkaa varret paloiksi ja poista halutssasi niistä kuori.
  • Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Valmista ensin pohjataikina.
  • Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna voimakaasti vatkaten
  • Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe.
  • Taputtele taikina vuokaan. Sekoita keskenään kermaviili, munat ja sokeri sekä vaniliinisokeri.
  • Levitä raparperinpalat vuokaan ja kaada täyteseos päälle.
  • Paista 200 asteessa noin 25-30 min eli kunnes täyte on hyytynyt ja reunat saaneet hiemän väriä.
  • Tarjoa piirakka jäähtyneenä.
https://rahkapiirakka.fi/raparperi-piirakka/

Alkuperäinen resepti löytyy täältä:

pizzapohja.net/piirakka-reseptit

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.